Ska du använda dig av ett webbhotell för din hemsida bör du i första hand välja ett webbhotell som är specialiserat på den programvara eller det script som du använder för att driva hemsidan. Använder du dig av WordPress för att driva din hemsida ska du därför använda dig ett webbhotell som är specialiserat på just WordPress och inget annat.

Grundläggande om WordPress

WordPress är världens mest använda CMS-system. Enligt de senaste beräkningarna använder mer än 34 procent av världens webbplatser WordPress, vilket är en remarkabel siffra. Det finns många förklaringar till att WordPress har blivit populärt, men i grund och botten är det ett mycket användarvänligt och säkert system som dessutom är helt gratis.

En annan fördel med WordPress är dess mångsidighet. Med hjälp av olika tilläggsprogram och teman kan du snabbt och enkelt anpassa WordPress så att det fungerar för just det som du vill publicera på internet. WordPress kan till exempel användas för att bedriva e-handel, driva en blogg, skapa hemsidor för såväl stora som små företag, användas av myndigheter för att nu endast nämna några av de möjligheter som finns med WordPress.

Webbhotell specialiserade på WordPress

Många webbhotell är idag specialiserade på WordPress. Detta innebär att såväl hårdvaran som mjukvaran på webbhotellets servrar är konfigurerade för att fungera optimalt tillsammans med WordPress. Men det kanske viktigaste för dig som kund är att de har en support som verkligen behärskar WordPress på användarnivå.

Att supporten behärskar WordPress är något som kommer att bespara dig både tid, pengar och bekymmer. Möjligheten för dig att snabbt och enkelt, via en chatt eller ett kontaktformulär, kunna få hjälp när du får problem med din hemsida kan inte överskattas.

Försök därför alltid att få en uppfattning om hur supporten fungerar. Under vilka tider är supporten tillgänglig? Hur kommer jag i kontakt med supporten? Finns det några recensioner av supporten? Det är några av de frågor som du bör ställa dig innan du bestämmer dig för vilket webbhotell som du ska använda dig av.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *